2017. január 20., péntek

NHSZ - tájékoztató

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2017. január 1-től nem a közszolgáltató a jogosultja a közszolgáltatás keretében végzett hulladékszállításra vonatkozó számláknak, hanem az állam létrehozta az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaságot, mely biztosítja a közszolgáltatási díj számlázását és a díjak beszedését!


Az NHKV Zrt. ügyfélszolgálatot üzemeltet, amelynek elérhetőségeit a www.nhkv.hu weboldalon találja.


A települési szilárd és folyékony hulladékkal kapcsolatos közegészségügyi követelményekről szóló 16/2002. (IV. 10.) EüM rendelet alapján a hulladékszállítás a lakosságtól és a közületektől egyaránt legalább hetente egy alkalommal történik.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a hulladékszállítás ünnepnapokra, munkaszüneti napokra tekintet nélkül, a megszokott módon történik! 


A sárga fedelű 120 literes edényekben gyűjthetők a tiszta, szennyeződésmentes csomagolási hulladékok, mint a műanyag, papír, italos karton és fém csomagolási hulladék, azonban kérjük, hogy üveg hulladékot NE helyezzenek el benne!

Társaságunk 2017-ben is négyhetente végzi Rákóczifalva településen a szelektív hulladékok begyűjtését, elszállítását az alábbi ütemezés szerint:

***

Szt. László Király út, Jókai M. út, Arany J. út, Rákóczi F. út, Toldi út, Nyár út, Fürt út, Vasvári Pál út, Barack út, Szőlő út, Körte út, Szilva út, Alma út, Rákóczi F. út, Petőfi út, Jókai út, József Attila út, Árpád út, Kinizsi P. út, Hunyadi J. út, Zrínyi M. út,  Kossuth út, Toldi út, Déryné út, Jászai út,  Kun út, Faluház u., Nyár út

SÁRGA FEDELŰ EDÉNY ÜRÍTÉSÉNEK IDŐPONTJAI (2017)
Január 3., január 31., február 28., március 28., április 25., május 23., június 20., július 18., augusztus 15., szeptember 12., október 10., november 7., december 5.
SÁRGA FEDELŰ EDÉNY ÜRÍTÉSÉNEK IDŐPONTJAI (2018)
Január 2., január 30., február 27., március 27.

***

Szt. László Király út, Béke út, Batthyány tér, Bartók B. út, Rózsa út, Kolozsvári út, Gábor Áron út, Damjanich út, Vasvári út, Dózsa György út, Petőfi Sándor út, Kisfaludy út, Kossuth L. út, Zrínyi út, Hunyadi út, Kinizsi út, Árpád út, József Attila út,  Tisza Antal út, Ady Endre út, Deák F. út, Táncsics út, Széchenyi út, Szondi u.,  Szolnoki út, Virág út, Május 1 út

SÁRGA FEDELŰ EDÉNY ÜRÍTÉSÉNEK IDŐPONTJAI (2017)
Január 5., február 2., március 2., március 30., április 27., május 25., június 22., július 20., augusztus 17., szeptember 14., október 12., november 9., december 7.
SÁRGA FEDELŰ EDÉNY ÜRÍTÉSÉNEK IDŐPONTJAI (2018)
Január 4., február 1., március 1., március 29.


Az elkülönítetten gyűjtött hulladékok begyűjtése továbbra is a települési hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatás részét képezi, a szolgáltatás díját a hulladékszállítási díj tartalmazza.

Továbbá tájékoztatjuk Önöket, hogy az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft. az Önkormányzattal közösen 2017. november 14-én kedden és november 16-án csütörtökön a közszolgáltatás keretében ingyenes LOMTALANÍTÁSI AKCIÓT szervez.

A háztartásokban nap, mint nap keletkező kommunális hulladék mellett selejtezések, nagytakarítások alkalmával, eseti jelleggel nagyméretű, a vegyes hulladéktól külön gyűjtendő, kidobásra szánt bútorok, lomhulladékok is felhalmozódhatnak. Ezek lakossági gyűjtése akciósorozatokkal valósítható meg a leghatékonyabban. Az akció során lehetősége van Rákóczifalva valamennyi ingatlan tulajdonosának, hogy a háztartásában keletkező lomokat, selejtezésre került használhatatlan bútorokat (szék, ágy, szekrény stb.) ingyenesen elszállíttathassa.

A lom hulladék elszállítása az egyes körzetekben az egyéb kommunális hulladék elszállításával azonos gyűjtőnapon történik. Ezért kérjük, hogy 2017. november 14-én kedden és november 16-án  csütörtökön  a szokott módon a hulladékszállítással megegyező napon helyezzék ki a lom hulladékot.

Felhívjuk továbbá a figyelmüket, hogy a lomtalanítás miatt elképzelhető, hogy néhány utcában a gyűjtőjáratok késni fognak! A kellemetlenségekért elnézést kérünk!

A lomtalanítási akció során NEM adható át, illetve NEM kerül átvételre:

- Építési és bontási hulladék (Elszállítása külön megrendelhető az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft. ügyfélszolgálati irodáján vagy információs pontján)
- Veszélyes hulladék (Ezek a típusú hulladékok átadhatók a hulladékgyűjtő udvarokban, illetve gyűjtésükről, elhelyezésükről tájékoztatást kap Társaságunk ügyfélszolgálati irodáján.)
- Kertgondozásból származó zöldhulladék 
- Elektronikai hulladék (Ezek a típusú hulladékok átadhatók a hulladékgyűjtő udvarokban, illetve gyűjtésükről, elhelyezésükről tájékoztatást kap Társaságunk ügyfélszolgálati irodáján.)

Kérdéseikkel, problémáikkal kapcsolatban keressék bizalommal ügyfélszolgálatunkat vagy az információs pontjainkat!

Szolnoki Információs Pont
5000 Szolnok, József Attila út 85.
Telefon/fax: +36 (56) 511-430, +36 (56) 511-440
Email: hulladek.szolnok@nhsz.hu


Szolnok - Belvárosi Ügyfélközpont
H-5000 Szolnok, Kossuth tér 9.
(Polgármesteri Hivatal épülete)
Telefon:+36 (56) 503-569
E-mail: ugyfelkozpont.szolnok@nhsz.hu


További hasznos információk hamarosan elérhetők weboldalunkon a www.nhszszolnok.hu oldalon.